Πόσο σημαντικός είναι ο αέρας που αναπνέουμε;

Πόσο σημαντικός είναι ο αέρας που αναπνέουμε;

Ο καθαρός αέρας είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία μας. Τώρα που σιγά σιγά αφήνουμε πίσω τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού και υποδεχόμαστε το φθινόπωρο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα του κλειστού χώρου. Και ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό; Ο υγραντήρας!

Η βλαβερή χαμηλή υγρασία

Το χαμηλό επίπεδο υγρασίας μπορεί να προκαλέσει βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία. Τις κρύες μέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα είμαστε εκτεθειμένοι στον ξηρό αέρα όχι μόνο εκτός αλλά και εντός σπιτιού λόγω της διαδικασίας θέρμανσης. Όσο πιο ξηρός είναι ο αέρας, τόση περισσότερη υγρασία θα αφαιρέσει. Το σπίτι, τα έπιπλα αλλά και το ανθρώπινο σώμα περιέχουν υγρασία και αποτελούν τις κύριες πηγές, από τις οποίες ο ξηρός αέρας θα απορροφήσει την υγρασία. Αυτή η σοβαρή απώλεια υγρασίας από το ανθρώπινο σώμα είναι υπεύθυνη για πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε εκείνους τους μήνες.

Γιατί είναι απαραίτητος ο υγραντήρας;

Ο υγραντήρας χώρου ανεβάζει το επίπεδο υγρασίας, δημιουργώντας την ιδανική και φιλική προς την υγεία ατμόσφαιρα δωματίου. Κύριο πλεονέκτημά του είναι η καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος με την διατήρηση της υγρασίας του ανθρώπινου σώματος. Δεν είναι όμως μόνο δερματολογικοί λόγοι που κάνουν τον υγραντήρα νούμερο ένα σύμμαχό μας, αλλά και οι γρίπες, οι αλλεργίες, τα κρυολογήματα, τα ρινικά και αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, οι ιοί της γρίπης και τα κοινά κρυολογήματα ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα με ξηρό αέρα. Ο υγραντήρας μας βοηθά να διατηρήσουμε μέχρι και 50% την υγρασία στο σπίτι μας!

Το μυστικό για να μην αρρωστήσετε φέτος

Φυσικά, η λειτουργία του υγραντήρα χώρου δεν μπορεί να εξολοθρεύσει πάντοτε όλα τα μικρόβια. Για να κλείσουμε την πόρτα του σπιτιού μας στο κρύο και στους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, χρειάζεται επίσης να καθαρίζουμε συχνά τις επιφάνειες κοινής χρήσης. Ένας ακόμη βασικός κανόνας είναι να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και χλιαρό νερό. Όλες οι παραπάνω προληπτικές ενέργειες είναι το μυστικό για να παραμείνουμε υγιείς όλες τις μέρες του χρόνου!

Εδώ, θα βρείτε όλους τους υγραντήρες τελευταίας τεχνολογίας για εσάς και την οικογένειά σας.           

Σχολιάστε

Γιάννης Αποστολόπουλος
Επικεφαλής Περιεχομένου @ Sofianos-Orthopedika (ή, πιο απλά, είμαι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι κάθε ανάρτηση που δημοσιεύουμε είναι χρήσιμη, έγκυρη και καλά ερευνημένη).
facebook profile - john aps