Πόσα βήματα κάνει ημερησίως ο μέσος Έλληνας;

Πώς σας φαίνονται τα 5.000 βήματα την ημέρα;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, τόσα είναι τα βήματα που κάνει ημερησίως ένας μέσος άνθρωπος στον πλανήτη. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 100 χώρες, καταγράφοντας την σωματική δραστηριότητα 718.000 ανθρώπων από αισθητήρες κινητών τηλεφώνων.

Πού βρίσκεται ο μέσος Έλληνας στην κατάταξη;

Τα ευρήματα της ανάλυσης έδειξαν πως κατά μέσο όρο οι Έλληνες κάνουν καθημερινά περίπου 4.350 βήματα. Σε παγκόσμια κλίμακα, αυτός ο μέσος όρος βρίσκεται δίπλα στους Αιγύπτιους (4.315 βήματα), τους Ινδούς (4.297) και τους Βραζιλιάνους (4.289). Την πρωτιά από το τέλος έχουν ο μέσος Σαουδάραβας με μόνο 3.807 βήματα και ο μέσος Ινδονήσιος με 3.513. Ωστόσο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο αριθμό βημάτων ημερησίως, συγκριτικά με την Πορτογαλία (4.744), τη Ρουμανία (4.759), τη Γαλλία (5.141), την Ιταλία (5.296) και την Ισπανία (5.936).

Οι πρωταθλητές στο περπάτημα

Το 90% των δεδομένων συλλέχθηκε από ανεπτυγμένες χώρες, κάνοντας την παραπάνω μελέτη την μεγαλύτερη σχετικά με την ανθρώπινη κινητικότητα. Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι πρωταθλητές στο περπάτημα παγκοσμίως είναι ο μέσος Κινέζος με 6.189 βήματα καθημερινά και ο μέσος Ιάπωνας με 6.010 βήματα.

H ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα επηρεάζει την υγεία

Εκτιμάται πως πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γη πεθαίνουν κάθε χρόνο, εξαιτίας της ανεπαρκούς σωματικής δραστηριότητας. Διαπιστώθηκε ότι όσο πιο άνιση είναι μια χώρα στα βήματα των κατοίκων της, τόσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των παχύσαρκων σε αυτήν.

Κάθε βήμα μετράει στην υγεία!

Το περπάτημα είναι η ευκολότερη μορφή άσκησης που συνιστάται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικού βάρους. Μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα και σε οποιοδήποτε μέρος βρισκόμαστε. Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλαπλά. Αρχικά, προάγει την ομαλή καρδιοαναπνευστική και κυκλοφορική λειτουργία. Έπειτα, την μυϊκή ενδυνάμωση, την καύση θερμίδων αλλά και τον έλεγχο χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης. Ο βηματομετρητής είναι η συσκευή που θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε όλα τα παραπάνω οφέλη και να κάνετε το περπάτημα ακόμη πιο αποτελεσματικό.

Πώς βοηθάει ο βηματομετρητής;

Μελέτες ανά τον κόσμο έχουν δείξει πως ο βηματομετρητής παροτρύνει τους ανθρώπους να κάνουν μέχρι και 2.000 βήματα παραπάνω! Αυτό συμβαίνει διότι βοηθά να παρακολουθήσετε την απόσταση που διανύετε, όπως επίσης και τις θερμίδες που καίτε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους, ενώ παράλληλα παρέχει ένα κίνητρο βελτίωσης της απόδοσής σας προκειμένου να φτάσετε τους στόχους σας. Μη χάνετε χρόνο, ξεκινήστε σήμερα!

Ένα βήμα πιο κοντά στην υγεία με ένα βηματομετρητή!

Πηγή: businessnews.gr

Σχολιάστε

Γιάννης Αποστολόπουλος
Επικεφαλής Περιεχομένου @ Sofianos-Orthopedika (ή, πιο απλά, είμαι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι κάθε ανάρτηση που δημοσιεύουμε είναι χρήσιμη, έγκυρη και καλά ερευνημένη).
facebook profile - john aps