set manikiour pentikiour sofianos orthopedika

Ήρθε η ώρα να φτάσετε την περιποίηση… στα άκρα σας!

Μετά από ένα μακρύ χειμώνα η καλοκαιρινή σεζόν είναι εδώ και τα καλλωπισμένα νύχια θα αρχίσουν σιγά – σιγά να ξεπροβάλλουν. Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα κέντρο αισθητικής ή ακόμη καλύτερα, να τα περιποιηθείτε στο σπίτι χρησιμοποιώντας το δικό σας σετ μανικιούρ – πεντικιούρ.

Τα όμορφα και υγιή νύχια δεν είναι αποτέλεσμα τύχης, αλλά καλής περιποίησης. Το άγγιγμα των επίπλων στο σπίτι, η χρήση απορρυπαντικών για τα ρούχα και το υγρό σαπούνι για το πλύσιμο των πιάτων είναι βλαβερές συνήθειες για τα χέρια μας. Το μανικιούρ και το πεντικιούρ, εκτός από τον καλλωπισμό, βοηθούν στον βαθύ καθαρισμό των χεριών και των ποδιών. Απομακρύνουν το νεκρό δέρμα από τα άκρα και αφαιρούν οποιοδήποτε υπόλειμμα βρωμιάς κάτω από τα νύχια μας. Με το κατάλληλο σετ μανικιούρ – πεντικιούρ και τις παρακάτω απλές κινήσεις, θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το στάδιο επιλογής και προετοιμασίας

Για να επιλέξετε το σωστό σετ μανικιούρ – πεντικιούρ θα πρέπει να έχετε στο νου σας την ευκολία χρήσης, την ποιότητα των εξαρτημάτων του αλλά και την διαδικασία αφαίρεσης ρόζων ή μεγάλων σκληρύνσεων στα πέλματα και τις φτέρνες. Προτού ξεκινήσετε, θα ήταν προτιμότερο να εφαρμόσετε μία ενυδατική κρέμα, ιδίως εάν έχετε μόλις αφαιρέσει το προηγούμενο βερνίκι νυχιών. Τα προϊόντα αφαίρεσης τις περισσότερες φορές περιέχουν χημικά, τα οποία ξηραίνουν τα νύχια. Ωστόσο, σε περίπτωση που έχετε ήδη ξηρή επιφάνεια νυχιών, χρησιμοποιείστε το ειδικό εργαλείο που θα βρείτε στο σετ μανικιούρ – πεντικιούρ για τη λείανσή της.

Η επόμενη φάση της περιποίησης

Ξεκινήστε με το λιμάρισμα των νυχιών και διαμορφώστε το σχήμα και μέγεθος που επιθυμείτε. Βρείτε το κατάλληλο εργαλείο του σετ για ακριβή αποτελέσματα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα ή μουλιάστε τα χέρια σας στο νερό. Έτσι, θα μπορέσετε να ωθήσετε τα πετσάκια των νυχιών σας απαλά προς τα πίσω με το ειδικό εξάρτημα. Για να αποφύγετε οποιαδήποτε μόλυνση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μην προσπαθήσετε να κόψετε βίαια τις παρανυχίδες σας. Ας μην ξεχνάμε πως προστατεύουν τα νύχια μας και οποιοσδήποτε τραυματισμός αποτελεί μία εκτεθειμένη πληγή στα μικρόβια και τα βακτήρια.

Ο καλλωπισμός

Εφαρμόστε δύο λεπτές στρώσεις χρώματος σε κάθε νύχι. Σε αυτό το σημείο να είστε όσο το δυνατόν προσεκτικότερες για να αποφύγετε τυχόν χρωματισμούς του δέρματος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εφαρμοστεί το βερνίκι νυχιών είναι οι τρεις κινήσεις για κάθε στρώση. Κάτω από τη μέση του νυχιού και συνεχίζοντας στις δύο πλευρές του. Προσπαθήστε να μην αφήσετε το βερνίκι για πολλή ώρα πάνω στην επιφάνεια του νυχιού. Εφαρμόστε μία γενναιόδωρη τελευταία στρώση και φροντίστε να καλύψετε τις άκρες των νυχιών σας.

Εάν προκύψουν προβλήματα

Η διαδικασία μανικιούρ – πεντικιούρ κρύβει αρκετούς κινδύνους, ιδίως εάν τα εργαλεία δεν ανήκουν στο προσωπικό σας σετ και δεν γνωρίζετε αν είναι ορθώς αποστειρωμένα. Τα αποτελέσματα μιας κακής περιποίησης ενδέχεται να εμφανιστούν αμέσως ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα νύχια των ποδιών είναι 4 φορές πιθανότερο να προσβληθούν από κάποιο μικρόβιο ή βακτήριο. Εάν το νύχι του ποδιού σας ή η περιοχή γύρω από το νύχι είναι κόκκινη, σας προκαλεί κάψιμο και είναι πρησμένη, τότε ενδέχεται να προσβληθήκατε από μία βακτηριακή λοίμωξη του δέρματος ή των νυχιών.

Ακόμη, εάν τα νύχια των ποδιών σας κιτρινίσουν και αρχίζουν να ανυψώνονται, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ύπαρξης μύκητα στα νύχια. Η μυκητίαση αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα αποτελέσματα ενός απρόσεκτου πεντικιούρ. Προτού λοιπόν περιποιηθείτε τα άκρα σας, θα πρέπει να έχετε ένα πλήρως εξοπλισμένο σετ μανικιούρ – πεντικιούρ, το οποίο θα είναι αποστειρωμένο για να αποφευχθούν ενδεχόμενοι τραυματισμοί ή μολύνσεις.

Σχολιάστε

Γιάννης Αποστολόπουλος
Επικεφαλής Περιεχομένου @ Sofianos-Orthopedika (ή, πιο απλά, είμαι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι κάθε ανάρτηση που δημοσιεύουμε είναι χρήσιμη, έγκυρη και καλά ερευνημένη).
facebook profile - john aps