Βηματομετρητής και περπάτημα: κάθε βήμα μετράει στην υγεία!

Βηματομετρητής και περπάτημα: κάθε βήμα μετράει στην υγεία!

Το περπάτημα είναι η ευκολότερη μορφή άσκησης. Συνιστάται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικού βάρους, ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλαπλά. Aρχικά, προάγει την ομαλή καρδιοαναπνευστική και κυκλοφορική λειτουργία. Έπειτα τη μυϊκή ενδυνάμωση, την καύση θερμίδων αλλά και τον έλεγχο χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης. Ο βηματομετρητής είναι η συσκευή που θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε όλα τα παραπάνω οφέλη και να κάνετε το περπάτημα ακόμη πιο αποτελεσματικό.

Τα πλεονεκτήματα του βηματομετρητή

Ο βηματομετρητής είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για να βελτιώσετε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Βοηθά να μετρήσετε και να παρακολουθήσετε την πρόοδο σας. Με αυτό τον τρόπο σας παρέχει ένα ενθαρρυντικό κίνητρο για να θέσετε και να επιτύχετε τους στόχους σας. Υπάρχουν διάφορα είδη βηματομετρητών που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Ωστόσο, κοινό στοιχείο όλων είναι η πρακτική και εύκολη χρήση της συσκευής, την οποία μπορείτε να έχετε μαζί σας κάθε φορά που ασκείστε.

Μελέτες ανά τον κόσμο έχουν δείξει πως ο βηματομετρητής παροτρύνει τους ανθρώπους να κάνουν μέχρι και 2.000 βήματα παραπάνω! Αυτό συμβαίνει διότι βοηθά να παρακολουθήσετε τα βήματά σας αλλά και τις θερμίδες που καίτε κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους, καθώς παρέχει ένα κίνητρο βελτίωσης της απόδοσής σας προκειμένου να φτάσετε τους στόχους σας.

Συμβουλές για ένα αποτέλεσμα που… μετράει!

Για να παραμείνετε υγιείς και να προστατεύσετε την καρδιά σας, διατηρώντας παράλληλα την φόρμα σας, προσθέστε στην καθημερινότητα σας το περπάτημα για 30 λεπτά. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια της σωματικής σας δραστηριότητας.

Ορίστε έναν ημερήσιο στόχο για τον αριθμό των βημάτων που θέλετε να κάνετε και ο βηματομετρητής θα σας βοηθήσει να ελέγχετε καθημερινά την πρόοδό σας. Εάν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη, προσπαθήστε να θέσετε χαμηλότερους στόχους και να μην τα παρατήσετε. Κάθε αρχή και δύσκολη!

Ο βηματομετρητής σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή μπορεί να αυξήσει την απώλεια βάρους. Η καταγραφή των ημερήσιων θερμίδων που προσλαμβάνετε και ο καθημερινός περίπατος θα σας υποδείξουν εάν πρέπει να αυξήσετε η να μειώσετε την απόσταση που διανύετε για να δείτε καλύτερα αποτελέσματα.

Επιλέξετε διαφορετικά μέρη για περπάτημα. Η αλλαγή των παραστάσεων θα σας βοηθήσει να παραμείνετε αφοσιωμένοι στον στόχο σας και να μην βαρεθείτε. Επιλέξτε διαδρομές με μαλακή επιφάνεια εδάφους (γρασίδι, χώμα) ή και ανηφόρες, ώστε με κάθε βήμα οι μυς του ποδιού να δουλεύουν περισσότερο για να μην βυθιστεί το πέλμα σας.

Η παρατεταμένη περίοδος ακινησίας λόγω καθιστικής ζωής μειώνει σημαντικά τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για την καύση λίπους. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία προς όφελος της σωματικής σας υγείας. Ο βηματομετρητής είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που παροτρύνει τους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν και να προχωρήσουν βήμα – βήμα προς ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.

Σχολιάστε

Γιάννης Αποστολόπουλος
Επικεφαλής Περιεχομένου @ Sofianos-Orthopedika (ή, πιο απλά, είμαι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι κάθε ανάρτηση που δημοσιεύουμε είναι χρήσιμη, έγκυρη και καλά ερευνημένη).
facebook profile - john aps