Αεροπορικό ταξίδι με αναπηρικό αμαξίδιο; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Αεροπορικό ταξίδι με αναπηρικό αμαξίδιο; Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και οι εξορμήσεις για οικογενειακές ή και φιλικές συναντήσεις είναι στο πρόγραμμα των ημερών. Εάν λοιπόν σχεδιάζετε αεροπορικό ταξίδι με το δικό σας αναπηρικό αμαξίδιο, δείτε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για να το απολαύσετε χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τι πρέπει να γνωρίζω προτού κλείσω τα εισιτήρια;

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ειδικές θέσεις στο αεροσκάφος και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία. Ωστόσο, αυτές διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο αεροσκάφους και την εταιρεία. Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό προτού κλείσετε τα εισιτήριά σας να ελέγξετε την ιστοσελίδα της εταιρείας ή να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τμήμα. Έτσι, θα ενημερωθείτε για το κατά πόσο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας. Επίσης, σχεδόν όλα τα αεροδρόμια παρέχουν υπηρεσίες βοήθειας σε επιβάτες με αναπηρία και είναι συνήθως δωρεάν. Όμως, μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ποιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες;

Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε με το δικό σας αναπηρικό αμαξίδιο, καλέστε την εταιρεία ή και το αεροδρόμιο την στιγμή της κράτησης ή τουλάχιστον 48 ώρες πριν την πτήση σας. Ενημερώστε τους για το τι θα χρειαστείτε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άφιξή σας στον προορισμό σας και ρωτήστε για τις διαθέσιμες υπηρεσίες.

Μέχρι που μπορώ να χρησιμοποιήσω το αμαξίδιό μου;

Στο αεροδρόμιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αναπηρικό σας αμαξίδιο μέχρι και τον χώρο πριν το check-in. Από εκείνο το σημείο, η εταιρεία θα σας παρέχει άλλο αμαξίδιο. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, θα σας συνοδέψουν στην παραλαβή αποσκευών για να το παραλάβετε.

Επιβιβάζεται στο αεροσκάφος;

Εάν το αναπηρικό σας αμαξίδιο μπορεί να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος ή όχι, εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τους δικούς της κανονισμούς για το όριο βάρους και μεγέθους του αμαξιδίου. Για αυτό λοιπόν, εάν έχετε αμαξίδιο απλού τύπου, ειδικού τύπου ή ηλεκτροκίνητο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία για να σας ενημερώσει, σχετικά με τις προϋποθέσεις μεταφοράς του.

Τι γίνεται σε περίπτωση ζημίας;

Μία τελευταία αλλά χρήσιμη συμβουλή είναι να ελέγξετε ότι η ταξιδιωτική ασφάλεια καλύπτει και το αναπηρικό σας αμαξίδιο. Ενδέχεται να χρειαστείτε επιπλέον κάλυψη για τον εξοπλισμό σας σε περίπτωση ζημίας. Για να αποφύγετε όλες τις δυσάρεστες εκπλήξεις, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε την επιλογή να νοικιάσετε ένα αναπηρικό αμαξίδιο όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Σχολιάστε

Γιάννης Αποστολόπουλος
Επικεφαλής Περιεχομένου @ Sofianos-Orthopedika (ή, πιο απλά, είμαι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι κάθε ανάρτηση που δημοσιεύουμε είναι χρήσιμη, έγκυρη και καλά ερευνημένη).
facebook profile - john aps