5 Δραστηριότητες για το παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο

5 Δραστηριότητες για το παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο

 

Τα παιδιά σας βαριούνται εύκολα και δεν ξέρετε πως να τα απασχολήσετε δημιουργικά; Βρείτε τις κατάλληλες δραστηριότητες σε αναπηρικό αμαξίδιο που θα τα ψυχαγωγήσουν και θα τα κάνουν χαρούμενα. Τα παιδιά που χρησιμοποιούν αμαξίδιο χρειάζονται διασκέδαση για να μη νιώθουν πως περιορίζονται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διασκεδάσει ένα παιδί και παρακάτω βρίσκονται οι πιο δημοφιλείς:

Κινηματογράφος:

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τις ταινίες, πιθανόν και το παιδί σας. Ξεφύγετε από την κλασική παρακολούθηση ταινιών και δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Πολλοί κινηματογράφοι διαθέτουν εικόνα 3D, η οποία με τη χρήση ειδικών γυαλιών, δίνει την αίσθηση της τρισδιάστατης εικόνας. Δοκιμάστε το για μια ξεχωριστή εμπειρία.

Τέχνη και Χειροτεχνίες:

Η επαφή με την τέχνη είναι ένας ευχάριστος και συνάμα δημιουργικός τρόπος να περάσει ένα παιδί τον ελεύθερο του χρόνο. Βοηθάει την προσωπική του έκφραση αλλά και την καλλιέργεια των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων του. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που ένα παιδί μπορεί να παρακολουθήσει σχετικά με την τέχνη, όπως ζωγραφική, κεραμική κ.α. Μη διστάσετε να ενημερώσετε το παιδί σας για τις διαθέσιμες δραστηριότητες και να επιλέξετε αυτή που του ταιριάζει περισσότερο. Για ακόμα συχνότερη επαφή με την τέχνη, προμηθευτείτε γραφικό εξοπλισμό, χρώματα και υλικά χειροτεχνίας, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα για χρήση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ό,τι και να επιλέξει, το σημαντικό είναι να αφήσει τη φαντασία του να καλπάσει.
Βιντεοπαιχνίδια:

Η ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια και η προσκόλληση του παιδιού στην τηλεόραση είναι ο εφιάλτης των γονέων. Το παιχνίδι με μέτρο ωστόσο, μπορεί να έχει κάποια πλεονεκτήματα. Η διαθέσιμη ποικιλία βιντεοπαιχνιδιών είναι μεγάλη και εύκολα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Πλέον υπάρχουν βιντεοπαιχνίδια που προάγουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες του παιδιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να διασκεδάζει και να μαθαίνει ταυτόχρονα. Στο πίσω μέρος κάθε παιχνιδιού υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που θα βοηθήσουν το γονέα να επιλέξει το σωστό, ασφαλές παιχνίδι.

Ταξίδι:

Ένα ταξίδι ή μία εκδρομή θα βοηθήσει το παιδί σας να γνωρίσει διαφορετικές κουλτούρες και μέρη. Επιπλέον πλεονεκτήματα είναι ότι πέρα από την έκθεση σε νέα πράγματα, θα εξασκήσει τις φωτογραφικές του ικανότητες, θα δοκιμάσει νέες γεύσεις και γιατί όχι, μπορεί να κάνει και νέους φίλους. Η ανανέωση που θα του προσφέρει ένα ταξίδι, θα ανεβάσει τη διάθεσή του ώστε να επιστρέψει στην καθημερινότητά του με περισσότερη όρεξη.

Αθλητισμός:

Μήπως το παιδί σας απολαμβάνει την παρακολούθηση αθλημάτων; Καιρός να συμμετέχει το ίδιο! Υπάρχουν ειδικά τμήματα ομαδικών αθλημάτων, όπου μπορεί να εξασκηθεί στο αγαπημένο του άθλημα με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού και με το κατάλληλο αμαξίδιο. Υπάρχουν αμαξίδια ελαφρού τύπου που επιτρέπουν την ελευθερία κινήσεων στο παιδί, έτσι ώστε την ώρα της άθλησης να έχει άνεση και την καλύτερη δυνατή απόδοση. Ο αθλητισμός κάνει καλό στην υγεία του, όπως και η συχνή επαφή με συνομηλίκους του.

Γενικότερα, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στο παιδί σας και να το αφήσετε να επιλέξει τη δραστηριότητα που επιθυμεί να συμμετάσχει. Σε περίπτωση που είναι σε ηλικία που μπορεί να διαβάσει μόνο του, καλή ιδέα θα ήταν να διαβάσει το ίδιο το άρθρο, βιώνοντας έτσι ένα βαθμό ανεξαρτησίας. Η καλή θέληση σε συνδυασμό με το κατάλληλο παιδικό αμαξίδιο, επιτρέπει σε κάθε παιδί να διασκεδάσει στον ελεύθερο του χρόνο.

 

Πηγή: karmanhealthcare.com

Σχολιάστε

Γιάννης Αποστολόπουλος
Επικεφαλής Περιεχομένου @ Sofianos-Orthopedika (ή, πιο απλά, είμαι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι κάθε ανάρτηση που δημοσιεύουμε είναι χρήσιμη, έγκυρη και καλά ερευνημένη).
facebook profile - john aps