4 +1 οφέλη του μασάζ στην υγεία

4 +1 οφέλη του μασάζ στην υγεία

Η άποψη ότι το μασάζ απευθύνεται σε λίγους και είναι πολυτέλεια, είναι λανθασμένη. Σήμερα, ο καθένας μπορεί ακόμη και στο σπίτι του να νιώσει τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει το μασάζ στο σώμα και το πνεύμα.

Ανακουφίζει

τους σωματικούς πόνους. Οι συνεχείς μαλάξεις στο σώμα βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στους μυς και τους καθαρίζουν από τις άχρηστες ουσίες που συσσωρεύονται από την υπερβολική εργασία ή ένταση. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, επιτρέποντας την είσοδο σε θρεπτικές και χρήσιμες για τον οργανισμό μας ουσίες.

Μειώνει

το άγχος και το στρες. Επίσημες μελέτες ανά τον κόσμο έχουν δείξει πως το μασάζ μειώνει τα επίπεδα της στρεσογόνου ορμόνης, κορτιζόλης, μέχρι και 50%! Από αρχαιοτάτων χρόνων το μασάζ αποτελούσε για πολλούς πολιτισμούς έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας για την επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ σώματος και πνεύματος. Η θετική του επίδραση στην χαλάρωση είναι πλέον ευρέως γνωστή, καθώς με την σωστή πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος απελευθερώνονται τα μπλοκαρισμένα νεύρα που επηρεάζουν όλο το σύστημα των νευρών και δημιουργούν στρες.

Βελτιώνει

την ποιότητα ύπνου. Κατά τη διάρκεια του μασάζ, το σώμα απελευθερώνεται και σιγά-σιγά μπαίνει σε μία χαλαρωτική κατάσταση. Αυτό συμβαίνει διότι, σύμφωνα με μελέτες, αυξάνει τα σήματα του εγκεφάλου που συνδέονται με τον βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Συγκεκριμένα, το καθημερινό χαλαρωτικό μασάζ στα πέλματα των ποδιών πριν τον ύπνο για 10-15 λεπτά, διώχνει την κούραση της καθημερινότητας, μας γεμίζει ενέργεια και εγγυάται πως την επόμενη ημέρα θα ξυπνήσουμε τόσο ανάλαφροι όσο ποτέ!

Διατηρεί

το δέρμα μας υγιές. Εκτός από αναζωογόνηση σώματος και πνεύματος, το μασάζ προσφέρει και αισθητικά πλεονεκτήματα στο σώμα μας. Οι μαλάξεις προσώπου είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη πρακτική, μετά τις μαλάξεις σώματος. Κι αυτό γιατί οι μυς του προσώπου βρίσκονται καθημερινά σε συνεχή λειτουργία. Η ένταση της καθημερινότητας αποθηκεύεται στους μυς του προσώπου. Oι μαλάξεις σε αυτά τα σημεία αποβάλλουν τις τοξίνες μέσω της κυκλοφορίας στα αγγεία της επιδερμίδας κι έτσι συντελoύν σε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό του προσώπου. Η τακτική περιποίηση και φροντίδα του επιβραδύνει επίσης τη γήρανση του δέρματος, προσφέροντάς μας ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.

Τονώνει

το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μασάζ δεν είναι μια απλή διαδικασία χαλάρωσης αλλά και μία θεραπευτική προσέγγιση. Μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ή και συμπληρωματικά σε μία συνολική αγωγή. Μετά από ένα χαλαρωτικό μασάζ 45 λεπτών, φαίνεται πως ενεργοποιούνται τα λεμφοκύτταρα που καταπολεμούν ιούς και βακτήρια. Οι συνεχείς μαλάξεις όχι μόνο χαλαρώνουν τους μυς αλλά βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου να αποβάλλουν πιο εύκολα τις τοξίνες. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

Μήπως έφτασε η ώρα να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με ένα χαλαρωτικό μασάζ στο σπίτι; Δείτε τις συσκεύες μασάζ μας!

Σχολιάστε

Γιάννης Αποστολόπουλος
Επικεφαλής Περιεχομένου @ Sofianos-Orthopedika (ή, πιο απλά, είμαι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι κάθε ανάρτηση που δημοσιεύουμε είναι χρήσιμη, έγκυρη και καλά ερευνημένη).
facebook profile - john aps