Κυτταρίτιδα: 5 +1 tips για να πείτε...αντίο στον πιο ύπουλο εχθρό!

Κυτταρίτιδα: 5 +1 tips για να πείτε…αντίο στον πιο ύπουλο εχθρό!

Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις.

Οι περισσότερες γυναίκες όλων των ηλικιών και μεγεθών έχουν κυτταρίτιδα, η οποία σχηματίζεται από «στρώματα» λιπωδών κυττάρων και συνδετικού ιστού που συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα κυρίως των μηρών και των γλουτών, χωρίς να αποκλείονται το στομάχι, η κοιλιά, οι γάμπες και το εσωτερικό των μπράτσων.

Υπάρχουν εκατοντάδες θεωρίες για τα αίτια που προκαλούν την ενοχλητική όψη φλοιού πορτοκαλιού ενώ πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων όπως: ο γενικότερος τρόπος ζωής, η διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η συσσώρευση νερού και τοξινών, οι ορμονικές διαταραχές και οι διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Όποια κι αν είναι τα αίτια, εκείνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας απαιτεί μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής, οι οποίες μπορεί να φέρουν ορατά και μακροχρόνια αποτελέσματα. Ξεκινήστε την προσωπική σας επανάσταση, υιοθετώντας τις συμβουλές που ακολουθούν μαζί με μια υγιεινή διατροφή,  ήπια αερόβια άσκηση και αποτελεσματικό μασάζ κυτταρίτιδας στο σπίτι!

Εισπνοή – εκπνοή.

Οι βαθιές ανάσες θα σας βοηθήσουν, όχι μονό να χαλαρώσετε αλλά και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. Προσπαθήστε, επιπλέον, να παίρνετε καθημερινά λίγο καθαρό αέρα αφού οι ρύποι από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και αλλά και από τον καπνό του τσιγάρου, προσθέτουν τοξίνες στον οργανισμό μας.

Αντίο κάπνισμα.

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 4.000 τοξικές χημικές ουσίες, η πιο γνωστή από τις οποίες είναι η νικοτίνη. Οι επικίνδυνες αυτές τοξίνες συμβάλλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου (υποστηρικτικός ιστός), προκαλώντας πρόωρες ρυτίδες και κυτταρίτιδα. Επιπλέον, οι τοξίνες του τσιγάρου επιβαρύνουν ιδιαίτερα τον βασικό «αποτοξινωτή» του ανθρώπινου οργανισμού, το συκώτι.

Προστασία από τον ήλιο.

Μπορεί το τοπικό πάχος και η όψη φλοιού πορτοκαλιού να κρύβονται καλά πίσω από το μαύρισμα, μακροπρόθεσμα όμως οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου οδηγούν σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Και επειδή, σύμφωνα με τους ειδικός, οι κατεστραμμένες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση της κυτταρίτιδας, πριν βγείτε στον ήλιο, μην ξεχάσετε το απόλυτο must-have αξεσουάρ… αντηλιακό!

Όχι στα ζεστά μπάνια.

Τα πολλά και πολύ ζεστά μπάνια μπορεί να καταστρέψουν την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας, κάνοντας την κυτταρίτιδα πιο ορατή. Αν ωστόσο θέλετε να απολαμβάνετε συχνά ένα ζεστό μπάνιο, φροντίστε να αναπληρώνετε τη χαμένη ελαστικότητα, εφαρμόζοντας μια κρέμα σώματος πλούσια σε βιταμίνη

Ναι στα κρύα ντους.

Ένα κρύο ντους μόλις ξυπνήσετε το πρωί, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει τη λέμφο, δημιουργώντας κίνηση. Δοκιμάστε εναλλαγή ζεστού – κρύου νερού, τουλάχιστον τρεις φορές, μειώνοντας το χρόνο κάθε φορά και τελειώστε με κρύο νερό.

Μασάζ κυτταρίτιδας. 

Μην ξεχνάτε το μασάζ κυτταρίτιδας με ειδικές συσκευές στο σπίτι  για καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλα στα  στρωματά της επιδερμίδας και αισθητά πιο σφιχτό και ελαστικό δέρμα!

Επίμονη κυτταρίτιδα; Καταπολεμήστε την άμεσα και για πάντα με μια συσκευή μασάζ για κυτταρίτιδα!

Σχολιάστε

Γιάννης Αποστολόπουλος
Επικεφαλής Περιεχομένου @ Sofianos-Orthopedika (ή, πιο απλά, είμαι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι κάθε ανάρτηση που δημοσιεύουμε είναι χρήσιμη, έγκυρη και καλά ερευνημένη).
facebook profile - john aps