Σπιτικά γιατροσόφια με επιστημονική τεκμηρίωση!

Γιαούρτι για την κακοσμία του στόματος

Η κακή αναπνοή προέρχεται συνήθως από το στόμα ή το στομάχι. Το γιαούρτι και άλλα προϊόντα που περιέχουν προβιοτικά, μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δεύτερη αιτία, εξουδετέρωνες τα μικρόβια που παράγουν θειούχες ενώσεις. Όμως «το γιαούρτι δεν μπορεί να έχει καμία επίδραση στα βακτήρια που ζουν στη γλώσσα , επειδή δε μένει εκεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα» τονίζει ο Robert Meltzer, γαστρεντερολόγος στο Νοσοκομείο Lenox Hill της Νέα Υόρκης. Παρόλα αυτά, «μπορεί να έχει αποτελέσματα, εξουδετερώνοντας τα οξέα που βρίσκονται οπουδήποτε μεταξύ του στόματος και του στομάχου, συμπεριλαμβανομένου του πίσω μέρους του λάρυγγα ή του οισοφάγου», καταλήγει. Κι ενώ το γιαούρτι μας βοηθά να απαλλαγούμε από την κακή αναπνοή που προκύπτει από γαστρολογικα αίτια, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δεν έχει καμία ουσιαστική επίδραση στην κακή αναπνοή που σχετίζεται με τα ούλα, το ήπαρ ή τους πνεύμονες, επισημαίνει ο οδοντίατρος Matthew Messina.

Βρώμη για έκζεμα

«Ισχύει απόλυτα ότι η βρώμη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες», λέει η δερματολόγος Robin Blum. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή πάστας- χυλού ή να διαλυθεί στο νερό, κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν να επιλέξουμε κολλοειδές βρώμης, το όποιο εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή για τουλάχιστον 15 λεπτά. Εκτός από την μείωση της φλεγμονής, η βρώμη πιστεύεται ότι έχει και αντιισταμινική δράση. Όπως εξηγεί η Dr. Blum, μειώνοντας τα επίπεδα της ισταμίνης , η οποία προκαλεί τη φλεγμονή, η βρώμη συμβάλλει στην πρόληψη ή τη μείωση της ερυθρότητας.

Αλατόνερο για τον πονόλαιμο

Όταν ήσασταν παιδιά και πονούσε ο λαιμός σας, ίσως να θυμάστε τη μαμά σας να σας βάζει να κάνετε γαργάρες με ζεστό νερό και αλάτι… και σίγουρα κάτι ήξερε! Σύμφωνα με τον Douglas Hoffman MD- PhD, συντάκτη του ιστοτόπου τόπου «Ο Συνήγορος του Ιατρικού Καταναλωτή», ο πόνος στο λαιμό είναι μια φλεγμονώδης αντίδραση των μολυσμένων ιστών και το αλάτι «τραβάει» τα περιττά υγρά, μειώνοντας προσωρινά το πρήξιμο και τον πόνο. Οι περισσότερες θεραπείες απαιτούν την αναλογία: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι / 250 -300 ml νερού, αλλά είναι πάντα καλύτερο να επιλέγουμε περισσότερο αλάτι και όχι λιγότερο. Έχετε βέβαια κατά νου ότι θεραπεύετε τα συμπτώματα και όχι την ασθένεια . Όπως σημειώνει ο Dr. Hoffman: « Η ανακούφιση είναι έντονη, αλλά συνήθως βραχύβια, δεδομένου ότι η γαργάρα δεν καταπολεμά την αιτία του πονόλαιμου».

Σχολιάστε

Γιάννης Αποστολόπουλος
Επικεφαλής Περιεχομένου @ Sofianos-Orthopedika (ή, πιο απλά, είμαι ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι κάθε ανάρτηση που δημοσιεύουμε είναι χρήσιμη, έγκυρη και καλά ερευνημένη).
facebook profile - john aps