set manikiour pentikiour sofianos orthopedika

Μετά από ένα μακρύ χειμώνα, η καλοκαιρινή σεζόν είναι εδώ και τα καλλωπισμένα νύχια θα αρχίσουν σιγά – σιγά να ξεπροβάλλουν, είτε επισκεφθείτε ένα κέντρο αισθητικής, είτε αποφασίσετε να τα περιποιηθείτε στο σπίτι χρησιμοποιώντας το δικό σας σετ μανικιούρ – πεντικιούρ.

Τα όμορφα και υγιή νύχια δεν είναι αποτέλεσμα τύχης αλλά καλής περιποίησης, καθώς ξεκινώντας από το άγγιγμα των επίπλων στο σπίτι σας, τη χρήση απορρυπαντικών για τα ρούχα και το υγρό σαπούνι για το πλύσιμο των πιάτων, τα χέρια μας βρίσκονται εκτεθειμένα σε μία σειρά από βλαβερές ουσίες, συχνά πολλές φορές μέσα στη μέρα. Το μανικιούρ και το πεντικιούρ, εκτός από λόγους αισθητικής και καλλωπισμού, εστιάζουν επίσης στον βαθύ καθαρισμό των χεριών και των ποδιών, απομακρύνοντας το νεκρό δέρμα από τα άκρα και αφαιρώντας οποιοδήποτε υπόλειμμα βρωμιάς κάτω από τα νύχια μας. Εφοδιαστείτε με το κατάλληλο σετ μανικιούρ – πεντικιούρ, ακολουθείστε μία σειρά από απλές κινήσεις και θα επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το στάδιο επιλογής και προετοιμασίας

Για να επιλέξετε το σωστό σετ μανικιούρ – πεντικιούρ θα πρέπει να έχετε στο νου σας την ευκολία χρήσης, την ποιότητα των εξαρτημάτων του αλλά και την διαδικασία αφαίρεσης ρόζων ή μεγάλων σκληρύνσεων στα πέλματα και τις φτέρνες. Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε παρέμβαση στα νύχια σας, θα ήταν προτιμότερο να εφαρμόσετε μία ενυδατική κρέμα, ιδίως εάν έχετε μόλις αφαιρέσει το προηγούμενο βερνίκι νυχιών. Τα προϊόντα αφαίρεσης τις περισσότερες φορές περιέχουν χημικά, τα οποία ξηραίνουν τα νύχια. Ωστόσο, σε περίπτωση που έχετε ήδη ξηρή επιφάνεια νυχιών, χρησιμοποιείστε το ειδικό εργαλείο που θα βρείτε στο σετ μανικιούρ – πεντικιούρ, για τη λείανσή της.

Η επόμενη φάση της περιποίησης

Ξεκινήστε με το λιμάρισμα των νυχιών, με το οποίο θα διαμορφώσετε το προτιμώμενο σχήμα και μέγεθος, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο εργαλείο του σετ, το οποίο θα σας προσφέρει ακριβέστερα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα ή μουλιάστε τα χέρια σας στο νερό, ώστε να μπορέσετε να ωθήσετε τα πετσάκια των νυχιών σας απαλά προς τα πίσω, με το ειδικό εξάρτημα. Για να αποφύγετε οποιαδήποτε μόλυνση, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μην προσπαθήσετε να κόψετε βίαια τις παρανυχίδες σας, καθώς εξυπηρετούν την προστασία των νυχιών σας και οποιοσδήποτε τραυματισμός αποτελεί μία εκτεθειμένη πληγή στα μικρόβια και τα βακτήρια.

Ο καλλωπισμός

Έπειτα εφαρμόστε δύο λεπτές στρώσεις χρώματος σε κάθε νύχι, αλλά να είστε όσο το δυνατόν προσεκτικότερες για να αποφύγετε τυχόν χρωματισμούς του δέρματος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εφαρμοστεί το βερνίκι νυχιών είναι οι τρεις κινήσεις για κάθε στρώση, ξεκινώντας κάτω από τη μέση του νυχιού και συνεχίζοντας στις δύο πλευρές του. Δευτερευόντως, προσπαθήστε να μην αφήσετε το βερνίκι για πολλή ώρα πάνω στην επιφάνεια του νυχιού, καθώς μία παχύτερη στρώση χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει. Εφαρμόστε μία γενναιόδωρη τελευταία στρώση και φροντίστε να καλύψετε τις άκρες των νυχιών σας.

Εάν προκύψουν προβλήματα

 

Η διαδικασία μανικιούρ – πεντικιούρ κρύβει αρκετούς κινδύνους, ιδίως εάν τα εργαλεία δεν ανήκουν στο προσωπικό σας σετ και δεν γνωρίζετε αν είναι ορθώς αποστειρωμένα. Τα αποτελέσματα μιας κακής περιποίησης ενδέχεται να εμφανιστούν αμέσως ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα νύχια των ποδιών είναι 4 φορές πιθανότερο να προσβληθούν από κάποιο μικρόβιο ή βακτήριο. Εάν το νύχι του ποδιού σας ή η περιοχή γύρω από το νύχι είναι κόκκινη, σας προκαλεί κάψιμο και είναι πρησμένη, τότε ενδέχεται να προσβληθήκατε από μία βακτηριακή λοίμωξη του δέρματος ή των νυχιών. Από την άλλη πλευρά, εάν τα νύχια των ποδιών σας κιτρινίσουν και αρχίζουν να ανυψώνονται, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ύπαρξης μύκητα στα νύχια. Η μυκητίαση αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα αποτελέσματα ενός απρόσεκτου πεντικιούρ. Προτού λοιπόν περιποιηθείτε τα άκρα σας, θα πρέπει να έχετε ένα πλήρως εξοπλισμένο σετ μανικιούρ – πεντικιούρ, το οποίο θα είναι ορθώς αποστειρωμένο για να αποφευχθούν ενδεχόμενοι τραυματισμοί ή μολύνσεις.

Μανικιούρ – πεντικιούρ στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα: https://goo.gl/Z5U1bo 

Tags: , ,
Share: 0